Kulissza

Friss, forró GoT hírek a VI. évadról!

Természetes, hogy rengeteg találgatás lát napvilágot a hőn áhított következő évaddal kapcsolatban. Ez egy természetes folyamat, hiszen a világ legnézettebb sorozata logikus, hogy megmozgatja a több millió kíváncsi rajongó fantáziáját. Még egy kis adalék a népszerűségéhez, hogy a Trónok harca bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, mint a legtöbb országban azonos időpontban vetített drámasorozat, hiszen az 5. évad hétről-hétre érkező részeit 173 országban ugyanakkor nézhették a rajongók az HBO-n és más csatornákon. Az új információk utáni vágyakat csak tovább fokozza, hogy a Winds of Winter, azaz a következő könyv megjelenésének idejét még mindig homály fedi. Több klikkvadász cikk után, megpróbálok az eddig felröppent hírek alapján tiszta képet festeni az eljövendő részekkel kapcsolatban.

Amit BIZTOSAN tudunk:

tronplety7.jpg

A Johnt alakító Kit Harington több interjúban is kijelentette, hogy bár járt az ötödik évad forgatásán, nem tér vissza a következő szériában. Viszont.. Jon varg. Mindegy, hogy a sorozat csak Bran képességeit mutatta be, ettől még ugyanúgy benne is él ez az adottság. S minden varg mikor meghal, lelke egy állatba „száll”. Viszont lássuk be, hogy akik Jont megölték, azok Szellemet is meg fogják (vagy legalábbis megpróbálják) ölni, hiszen miért is ne, ha már ennyire gyűlölik Jont? Így jöhet képbe a Vörös Isten s Melisandre. A rendezők minden tette rásegít erre a teóriára, miszerint a papnő támasztja fel Havast. Az, hogy a falnál erősebb a vörös papnő mágiája, s hacsaknem véletlenül tért vissza a deresi csatából,hovatovább az emberáldozat is megvolt, mikor Shireent máglyán elégették. De ezek csak találgatások, ami viszont tény, hogy mindezt nem fogjuk megtudni 2016 április-májusában sem!

Ha már volt róla szó, hát örvendjünk, hiszen Havas Urasággal ellentétben, visszatér Bran és vele kedvenc bőbeszédű barátunk Hodor is. A Bran Starkot alakító Isaac Hempstead-Wright a The Irish Examinernek erősítette meg, hogy a sorozat következő szezonjában visszatér Bran Stark szerepében.tronplety2.jpg

“Csak annyit mondhatok, hogy ebben az évadban visszatérek, és különösen érdekes dolgok történnek majd Bran körül. Lesznek izgalmas látomásai.” – mondta el a színész. S, hogy mik is lesznek ezek a látomások egy nagyon izgalmas kérdés. De elég valószínűnek tartom, hogy ezek által láthatjuk újra a legnagyobb horderővel bíró biztos visszatérőnket…

tronplety3.jpgAki pedig nem más, mint Ned Stark! De Sean Bean karaktere természetesen nem támad fel, hiszen az ő fejét levágták is úgy még a vörös isten híveinek, és Thorosnak is elég nehéz lenne. Bár miután a Hegy visszatért, a könyvolvasók pontosan tudják, hogy semmi sem lehetetlen…hanem egy flashback,(egy múltbéli jelenet) formájában láthatjuk majd. Ned Stark-ot a 13 esztendős Sebastian Croft alakítja majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen körülmények között láthatjuk majd a fiatal Ned-et. Lehet csak egy egyszeri visszaemlékezés, ami akár John származására világítana rá. Ugyanakkor sokkal valószínűbbnek tartom, hogy miután Bran zöldlátó lett, az ő egyik látomásában láthatjuk viszont észak egykori őrzőjét.

tronplety1.jpgSzintén biztos hír, hogy Theon (Bűzös) Greyjoy nagybátyja, a Vas-szigetek királyi családjának fekete báránya, a Csend kapitánya, Euron (Varjúszemű) Greyjoy a következő évad egyik állandó szereplője lesz. S az is eldőlt, hogy ki alakítja majd a sorozatban. A dán színészt, Pilou Asbæket választották a szerepre, aki a Borgen című sikeres drámában tűnt fel, de játszott a Borgiákban is, és hamarosan a Ben-Hur remake-ben ő alakítja majd Pontius Pilátust.

 

Ami inkább csak találgatás:

tronplety5.jpgSokan várták, sokan nem, egy biztos, ha beigazolódik a felvetés az nagyon nagyot fog szólni…Megjelenik a sorozatban Lady Stoneheart! Aki nem más, mint a feltámasztott Catelyn Stark! Azt hiszem azt se könyv, se sorozat rajongónak nem kell bemutatni, hogy mi történt a vörös nászon. Gyilkos árulásuk után Frey-ek a hullákat a folyóba dobták, majd azokat megtalálta a Lobogó nélküli Testvériség (akik a Fény Urának hatalmával hozzák vissza társaikat a halálból). Azon rajongók akik várták ezt a vonalat méltán követelték volna, már a negyedik évad végére is Catelyn maradványának visszatért. Miért pont most? S egyáltalán minek hozták vissza? Valóban szükség van, egy aszott, néma gyilkoló gépre (Mivel Catelyn-nek halálakor elvágták a torkát és hosszú napokig a vízben bomladozott, ezért egy néma zombiként tér vissza, akinek már nincs mit veszítenie, hiszen az egész családját halottnak hiszi, s nem is téved túl nagyot…) még a sorozatban? A mások már kopogtatnak, Dany kitudja mikor tér vissza, Sansa megszökött Deresből… Feleslegesnek érzem ezt a szálat beemelni a sorozatba.

Szintén még nem tisztázott felvetés, hogy az HBO a rajongói nyomásnak eleget téve, megakar egyezni arról David Benioff-al, és Dan Weiss-el, hogy a sorozat 10 évadot öleljen fel. A sorozat már így is elhagyta a regényeket, így ezt a hírt jobb feltételekkel kezelni. Hiszen, ahogy a jóból úgy talán a Trónok Harcából is megárt a sok..

tronplety6.jpg Végül, bár nem tudjuk még, hogy milyen szerepben, de egyes pletykák szerint rendkívül fontosban láthatjuk a hatodik évadban Ian McShane-t. Az utánozhatatlan mimikájáról ismert színész a HBO berkein belül a Deadwoodban szerepelt, míg sokan láthattak remek alakítást a Katedrális című sorozatban is.