Sorozat

5 őszi sorozat, amit mindenképp meg kell nézned

Hihetetlen, hogy ilyen gyorsan telik az év. Még szinte el se felejtettük az új évi tűzijátékot, a húsvéti sonkát se emésztettük meg, de már itt van az ősz. Már hamarabb sötétedik és a napok is kezdenek hűvösebbek lenni, még ha ebből jelenleg alig is érzékelünk valamit. Ilyenkor pedig nincs is jobb, mint leülni a tévé, monitor esetleg a tablet elé, és egy tea társaságában elindítani a kedvenc szériánkat, vagy egy újonnan érkező sorozatot. Ki nem találjátok, de ezúttal az ősszel érkező újoncok és folytatások közül szemezgettünk.

The Continental: From The World of John Wick (Peacock, szeptember 22.)

Egy kicsit csalunk, mert a The Continental nem a klasszikus értelembe vett sorozat, hanem egy három részre vágott miniszéria lesz. Bár csak ebből a címből nem lehet kitalálni miről fog szólni, de a From The World of John Wick alcím már kevesebb teret enged a képzeletnek. A Peacockra érkező minisorozat fő helyszíne az eddigi négy John Wickben feltűnt szálloda lesz, ami nem hétköznapi vendégeket fogad. A sztori az 1970-es évekbe kalauzol minket, ahol nem csak az ikonikus szálloda eredetébe, hanem a fiatal Winston Scott életébe is betekintést nyerhetünk.

Gen V (Prime Video, szeptember 29.)

Amíg mindenki tűkön ül a The Boys negyedik évadjáig, addig a készítő, Eric Kripke és két társa úgy döntött, hogy egy kicsit csillapít a várakozásunkon. Magáról a konkrét cselekményről egyelőre keveset tudunk, de az már önmagában elég, hogy sokkal többet láthatunk Homelanderék világának brutalitásából. Ehhez természetesen új hősök és eddig nem látott szuper erők is dukálnak. Ja, meg persze egy egyetem, ahol ezeket a hősöket nevelgetik. Bár ismerve a The Boys történetét, inkább amolyan sztárképzővel lesz dolgunk.

Loki (2. évad) (Disney+, október 6.)

A csínytevés istene egy, a korábbinál sokkal nyakatekertebb, időn és téren átívelő kalanddal tér vissza a képernyőkre. A Marvel egyik, ha nem a legjobb sorozata két év után újra folytatódik. Lokit valaki a különböző idősíkok között rángatja és gyaníthatóan Kanghoz vezetnek a szálak. Azt már most le merjük fogadni, hogy látványban és különféle vizuális effektusokban nem lesz hiány, de meg valódi színészi alakítások terén is lesz mit várni. Ez pedig sajnos elég kevés Marvel alkotásról mondható el.

Rick and Morty (7. évad) (Adult Swim/HBO Max, október 15.)

Kedvenc őrült nagypapánk és unokája is visszatér az ősszel. Igaz egy dátum bejelentő előzetesen kívül sokat nem kaptunk a hetedik etapból, de az biztos, hogy két tea közé, elé, után bőven le fog csúszni pár epizód. Reméljük mutatnak valami váratlant, mert az utóbbi évadok kicsit kezdtek unalmasak lenni. Nagyon kíváncsiak lennénk egy olyan szezonra, amikor minden epizódot egy összefüggő történet köré írnak.

Scott Pilgrim (Netflix, november 17.)

A Netflix Scott Pilgrim animéje szinte egy korai karácsonyi ajándék lesz mindenkinek, aki szereti Edgar Wright filmjét. A Bryan Lee O’Malley által jegyzett képregény, az eredeti rajzokhoz nagyon hasonlító stílusban elevenedik meg a Netflix által. További érdekesség, hogy Wright a producere a sorozatnak és a filmben feltűnő színészek szólaltatják meg a rajzolt karaktereiket. Az, hogy az egész történetet hogyan bontják epizódokra még rejtély, de ha tippelnünk kellene, akkor Ramona exeire fogadnánk.