Kritizátor szerkesztőség tagjai
Könyv

Kritizátor Podcast: Ami a kötelező olvasmányokból velünk maradt

Kevés olyan generációs kötelék van a magyar társadalomban, mint a kötelező olvasmányok, illetve a hozzájuk fűződő, általában negatív emlékek. Legújabb adásunkban a Kritizátor szerkesztőségének néhány tagja ennek a témának igyekszik utánajárni, megosztva saját emlékeit és meglátásaikat. A beszélgetés közben egyéb érdekes témákat is igyekeztek érinteni.

Szóba kerültek többek között az egykori és jelenlegi kötelező olvasmányok, az azokról kialakult képek, valamint egy rövid kitekintő más országok kötelező olvasmányai, illetve sok más izgalmas kérdés is.

Miről lesz szó az adásban?

Felelevenítettük, mi miket olvastunk annak idején és ez kire milyen hatással volt? Bizonyára nektek is voltak olyan könyvek, amik meghatározóak voltak iskolás korotokban. Szerettétek, vagy éppen sietve lapozgattátok őket a dolgozatok előtt. A kötelező olvasmányok fontosak maradnak egész életünkben, és ha két könyvmoly találkozik, biztosan tudnak beszélgetni arról, szerették-e Jókait, vagy az Egri csillagokat, vagy mennyi idő után tette le a francia, vagy orosz klasszikusokat.

Összedugtuk a fejünket és próbáltunk utánajárni, ki mit olvasott, mit szeretett, mit ajánlana? Szeretünk-e az eposzok miatt olvasni, felveszi-e Frodó a versenyt Odüsszeusszal, illetve mi lenne, ha fantasztikus irodalmat is olvashatnánk az iskolában?

Ha látni is szeretnél minket, az alábbi YouTube linken tudod követni a beszélgetésünket

Ha pedig inkább hallgatnád az adást, irány a Spotify

https://open.spotify.com/episode/5UpaXP6fzIdUVF692Pney5