Játék

The Game Awards 2022 – A legfontosabb tudnivalók egy helyen

Bármily meglepő bevezetőnek is hangzik ez, de december 8-án idén is megrendezésre került a 2014 óta minden év végén jelentkező The Game Awards, ezúttal ismét a los angelesi Microsoft Theater-ből. És ahogy az lenni szokott idén sem maga a díjátadó volt a legizgalmasabb, hanem a vele járó tengernyi bejelentés, első betekintés, trailer…meg minden mi szem szájnak ingere. MI pedig ismét itt vagyunk és összefoglaljuk a legfontosabb dolgokat egy rövidke cikkben.

Kezdjük mindjárt azzal, amiről eredetileg szól a rendezvény, a díjazottakról. És bár nagy meglepetések nem történetek az elve szűkös 2022-es felhozatal mellett, a legnépszerűbb kategóriák az alábbiak szerint alakultak:

Legjobb audio design: God of War: Ragnarök
Legjobb zene: God of War: Ragnarök
Legjobb művészeti irányzat: Elden Ring
Legjobb rendezés: Elden Ring
Legjobb narratíva: God of War: Ragnarök
Legjobb színészi teljesítmény: Christopher Judge – God of War: Ragnarök, Kratos
Legjobb független játék: Stray
Legjobb e-sport játék: Valorant
Legjobb verekedős játék: Multiversus
Legjobb szerepjáték: Elden Ring
Legjobb akció-kalandjáték: God of War: Ragnarök
Legjobb akciójáték: Bayonetta 3
Leginkább várt játék: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Legjobb játék: Elden Ring

Ahogy az jól látszik, Kratos és Atreus új kalandja, illetve a FromSoftware új üdvöskéje taroltak, ami tényleg nem volt meglepetés a God of War: Ragnarök és az Elden Ring körüli hype-ot tekintve. Ami talán furcsaság az egészben, hogy a PlayStation másik nagy idei címe, a Horizon második része nem ért révbe. Persze a Sony így is százdollárosokba törli a könnyeit, de sokan csalódottak, hogy Aloy nem nyert semmit.

A teljes listát itt tudjátok végignézni: Nominees | The Game Awards

És akkor nyargaljunk át az igazi nyalánkságok piacára mert idén (is) igen masszívra sikerült a az előzeteseket tartalmazó szegmens. Éppen ezért itt is csak a legizgalmasabbakat fogjuk kiemelni, de ne aggódjatok, így is van bőven mire nyálat csorgatni.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
Újra betekintést nyerhettünk a hányatott sorsú Cyberpunk 2077 DLC-jébe, melyben nem csak Keanu Reeves az egyetlen hollywoodi nagyágyú, hanem megismerhetjük az Idris Elba által alakított Solomon Reed karakterét is.

Diablo IV
Egy kis hangulatfokozó keretén belül hozta tudtunkra a Blizzard, hogy már nem is kell nagyon sokat várni a negyedik Diablo részre. A kissé átlagos trailer végén ugyanis megtudhattuk, hogy 2023. június 6-án már lehet is aprítani.

Horizon: Forbidden West – Burning Shores
Egy rövidke előzetes berkein belül bejelentették és egyben bemutatták a Forbidden első(?) kiegészítőjét, a Burning Shores-t, ami még a Diablonál is hamarabb, április 19-én érkezik a PlayStation 5 tulajdonosok masináira.

Final Fantasy XVI
Új trailert kapott a legújabb Final Fantasy epizód, mely nem csak a sztoriba engedett minket betekinteni egy kissé, de még azt is megtudhattuk, hogy ez a játék is a nyáron, egész pontosan június 22-én fog érkezni.

Judas
Ken Levine, a Bioshock atyjának új játékáról nem sokat tudtunk meg azon kívül, hogy készül, de a látottak alapján nem kell kisebb durranásra számítanunk, mint a nagy előd esetében. Mindenféle érdekes és kifejezetten zavarba ejtő dolgot láthattunk a trailerben, ráadásul a háttérben jóféle matróznóta szól. Mi ez ha nem bizalomgerjesztő?

Death Stranding 2
A maestro, Hideo Kojima is megajándékozott minket csámcsognivalóval, ugyanis egy masszív, 4 perces, sztorielőzetest kaptunk, amelyből annyit már most leszűrhetünk, hogy ez is egy tipikus Kojima játék lesz. Konkértumok még nincsenek, de Norman Reedus tuti visszatér.

Star Wars: Jedi – Survivor
A sort pedig zárjuk a Jedi – Survivor új előzetesével, melyben a sztoriba és a játékmenetbe is betekintést nyerhettünk. Ami biztos, hogy az immáron pelyhedző állú Cal Kestis már nem egy töketlen padawanként száll szembe a birodalommal, hanem ereje teljében lévő jediként csap szét a rosszak között. Ráadásul alig kell már aludni, hogy tolhassuk végre, hiszen március 17-én meg is jelenik.

Nagyjából ezeket ítéltük meg itt a Kritizátornál a legfontosabbként kiemelendő híreknek a közel 4 órás eseményből. Mint láthatjátok, már csak ezek alapján is lesz mit várni a jövő évben. De ha esetleg ez nem lenne elég, az alábbi linken visszanézhetitek a teljes showt és eldönthetitek számotokra mi a legizgalmasabb.

A teljes show-t itt tudjátok megnézni: THE GAME AWARDS 2022