Apex Legends
Játék

Semmiből Battle Royale – Apex Legends bemutató

A 2019-ben megjelent Apex Legends az EA nagy dobása volt, amikor próbáltak betörni a free-to-play Battle Royal-ok piacára, és kár tagadni, jól sikerült. A játékot a Respawn Entertainment készítette, ugyan az a csapat, aki a SW JEDI: Fallen Ordert is jegyzi, valamint aki korábban elhozta nekünk a Titanfall szériát. A játék ugyan abban az univerzumban játszódik, mint az utóbbi.

Apex Legends

Amikor a csapat a Titanfall második részén dolgozott, a Fortnite sikerein felbuzdúlva úgy döntöttek, hogy a játék alapvető elemeit megtartva újraszabják a játékot és battle royale-t formálnak belőle.

A játékmenet

A többi hasonló típusú játékhoz képest a játékmenet eléggé szokatlan, de véleményem szerint ettől is lett felkapott. Az alapvető lényege , hogy 17 hős közül kell kiválasztanunk egy olyat, aki számunkra tetsző képességekkel rendelkezik. Ezután 2 vagy 3 fős csapatokban landolni a szigeten, felszerelést szerezni, majd nyerni. A hősök száma folyamatosan növekszik köszönhetően a Fortnite-hoz hasonló Season-os Battle Pass rendszernek, minden új szezonban változik a map, bővül a storyline és jön egy új hős, valamint skinek, emoteok és egyéb dolgok. A kör szűkülni kezd, ezzel is egymás felé terelve a játékosokat, akik mindeközben különböző fegyvereket szerelnek fel a különböző ritkaságú kiegészítőkkel, amik ritkaságuktól függően javítják az adott fegyver statisztikáit. Ha már EA, akkor itt is megtalálhatóak a Loot boxok, jelen esetben apex pack néven, amiből 3 random tárgyat kapunk. Megtalálhatóak limitált packok is, amikből limitált tárgyakat szerezhetünk.

A season passnak hála különféle limitált skineket is behúzhatnak a játékosok, amik csak bizonyos ideig elérhetőek. Különféle eventek szoktak bejönni a játékba, amik kicsit felkavarják a játékmenetet, így kicsit sem mondható egyhangúnak. Az utóbbiak közül csak, hogy párat említsek pl.: Egyszerre több, kissebb kör spawnolt a szigeten amik egy bizonyos szintig nőttek, ezzel is csökkentve a játékteret. Valamint volt olyan is, amikor alapvető Loot-ot kaptunk, így fegyverkeresés helyett egyből indulhatott a harc, ha éppen mellénk landolt valaki.

Külsőségek

Számomra egy picit túlzsúfolt a menü, sok opció, sok részlet. Különböző helyeken helyeznek el egymással kapcsolatban lévő opcíókat, egy kezdőnek igazi rémálom lehet, mire megtanulja, hogy mi-merre. Ennek szöges ellentéte a játék maga, hiszen a hud letisztult, azt mutatja amit kell, könnyen átlátható.

Az apex menüje
Az apex menüje, a téma rendszeresen változik

BR játékhoz képest jó a játék grafikája, bár nem fut el krumplisütőn, butított grafikával akár gyengébb gépeken is élvezhetően fut.

Mennyire nehéz az Apex?

Frisshúsként bekerülni egy játékba mindig okoz némi fejfájást, hiszen amíg te épp próbálod kitapasztalni, hogy milyen lehetőségek is vannak a játékban, addig már 6x ledaráltak a 3000 órás játékosok. A játéknak van külön gyakorló pályája, valamint az elején elég jól bemutatja, hogy mit és hogyan lehet. Alapból nem könnyűek a battle royaleok, de itt ez még meg van fejelve. Azzal, hogy minden hősnek különböző képessége van rendesen összekeverik a kezdőket. Minden hős 3 képességgel rendelkezik, amelyekből az egyik passzív, egy „tactical” amit folyamatosan tud használni a karakter egy rövid újratöltési idő után, valamint egy „ultimate” amit jóval hosszabb töltési idő követ, viszont nagyobb segítséget nyújt a játék során. Ezeket kitanulni, jól használni a gyakorlott játékosoknak is nehéz, érdemes ráállni egy karakterre és annak kitanulni a dolgait.

A játék még jó ideig a toplisták élén fog mozogni hála a gyakori updateknek, a változatos játékmenetnek amit picit mindig megfűszereznek valamivel, valamin hála annak, hogy nagyon felkapott mostanában ez a műfaj. Itt tartom fontosnak megjegyezni, hogy bár biztos vannak, én nem nagyon találkoztam még csalóval itt, szóval vagy a csalók rejtik el jól a dolgot, vagy a srácok állították be jól az anticheatet. Mindenképp érdemes kipróbálni a játékot, feltéve ha van 60 szabad gigánk valamelyik meghajtón, hogy esélyt adjunk a játéknak.