Sorozat

Sorozatok 2021-ből

2021 sem lesz híján sorozatok terén, ugyanis az HBO, a Netflix, a Hulu és az egyéb csatornák és szolgáltatók bőségesen ellátnak minket különféle tartalmakkal. A következő ajánlóban pár címre kívánjuk felhívni a figyelmet, amiket az év során érdemes lesz figyelni, hol a minőség, hol pedig az adott produkciót körülvevő hype miatt.

The Nevers

Joss Whedon és a viktoriánus kor találkozása jelenik meg a The Neversben. A Holywoodban kellően csalódott showrunner idén egy újabb elmebeteg ajándékkal lepi meg a rajongóit, ami a női emancipációt, a különleges képességeket és a tudományos fantasztikumot is érinteni fogja. Az áprilisi bemutató itt lohol a nyakukban és bár Whedon elhagyta a projektet, a trailer alapján a keze nyomát bőven magán viseli a sorozat.

Dexter 9. évad

Dexter Morgan egy végső felvonásra félbehagyja a favágást. Idén az alkotók által második fináléként titulált tíz részben könnyes és véres búcsút vehetünk a ponyvai alapokból építkező morális kóddal rendelkező sorozatgyilkostól. Clancy Borwn (Carnivalé, A remény rabjai) fogja alakítani Dexter idei ellenpólusát, akivel ,,hősünknek” meg kell küzdenie, miközben a kialakított inkognitóját is meg kell tartania. Megéri-e a várakozás? A Showtime keretein belül, ősszel majd kiderül.

Ozark 4. évad

Az amerikai Aranyélet Jason Bateman és Laura Linney főszereplésével az évek alatt hatalmas kultstátuszba jutott. A klasszikus felemelkedés és bukás történet az eddigieknél több epizódot számláló utolsó évaddal tér vissza és mi végig szemtanúi lehetünk a Byrde família halálos ítéletekkel teli konfliktusainak.

Friends Reunion

,,I’ll be there for you, When the rain starts to pour… ’ Ki ne hallotta volna a The Rembrandts halhatatlan, unásig ismételt dalát és ki ne ismerné a hatfős baráti társaság halhatatlan, (Netflixnek hála) unásig ismételt kalandjait. 17 évvel a tizedik évad befejezése után kapunk az HBO jóvoltából egy csúnya szóval mondva ,,osztálytalálkozót”. A régi szereplők visszatérnek, valószínűleg sok kikacsintás is lesz, de tippre leginkább a nosztalgiafaktort fogják meglovagolni az írók.

Alapítvány

Isaac Asimov életművét nem véletlenül tartják sokan megfilmesíthetetlennek. Grandiózus bolygók, felfoghatatlan jövőképek, cselszövések, robotika, mélyreható pszichológiai elemzések mind-mind jellemzik a szerző munkásságát. Próbálkozások ugyan voltak (Én, a robot), de az ambiciózus könyvekből nem nagyon sikerült emlékezetes mozgóképeket készíteni. Az Apple TV + tehát nem kis fába vágta a fejszéjét az Alapítvány-trilógia esetén. Egyelőre csak egy évad van berendelve, de reméljük, ha a színvonal kellően magas lesz, még sok évig csodálhatjuk a Galaktikus Birodalom eseményeit.

Loki

Marvel nélkül az élet manapság szinte elképzelhetetlen. A WandaVision után a képregényfilmek fekete báránya is egy saját szériát kapott. A májusi premier hamarosan itt van és Tesseracttól elkezdve alternatív idősíkokig minden van itt, ami szükséges egy vad kalandhoz. Még Owen Wilson is tiszteletét teszi, mint főgonosz. Kaphatnék egy wow-t?

A Gyűrűk Ura

Nem, nem Frodoék több, mint tíz órás kalandját fogják újra elmesélni, hanem a Tolkien életmű bizonyos részeit adaptálják televízióra a készítők. Szemet gyönyörködtető látványt, öreguras, elgondolkodtató monológokat, pipafüveket, sorsdöntő csatákat várunk és talán még egy kis Sauron kikacsintás is lesz a Másodkor kapcsán. Az új-zélandi forgatás a koronavírus miatt természetesen félbemaradt, de talán hamarosan ismét kamerát (és kardot) ragad a stáb.

Stranger Things 4. évad

A Duffer testvérek által kreált Stranger Things eddig kellően megbízható, szórakoztató, kellemesen hátborzongató szintet képviselt. A történetről sokat nem tudunk, annyi biztos, hogy a már korábban megjelenő szovjet szálra fogják a hangsúlyt rátenni és hogy a már megismert és megszeretett szereplők mind visszatérnek. Új karakterekből sem lesz hiány, többek között Robert Englund (Rémálom az Elm utcában) is fel fog bukkanni.

Ti melyik sorozatot várjátok idén a legjobban?