Társasjáték

A 7 legjobb társasjáték kezdőknek az MI szerint

A társasjátékok egyre népszerűbbé válnak napjainkban. Sokan találják meg ezt a remek hobbit saját szórakoztatásukra, ugyanakkor az eligazodás nem egyszerű a rengeteg játék között. Melyiket próbáljam először? Milyen játékokkal érdemes kezdeni az ismerkedést? A mesterséges intelligencia ajánlásait néztük meg az alábbi toplistában.

Ticket to Ride

A Ticket to Ride egy egyszerű, de nagyon szórakoztató családi társasjáték. A résztvevőknek különböző városokat kell összekötniük a vasúthálózatukban, hogy így szerezzenek több pontot a többieknél. A játék közkedveltségét jelzi a rengeteg kiegészítő, melyek segítségével a világ szinte bármilyen pontján történő vasútépítésbe belefeledkezhetünk a játékasztal körül.

Fedőnevek

A Fedőnevek egy kártyaasszociációra épülő csapatjáték. A csapatok egy-egy titkosügynökséget képviselnek, aminek a vezetője minél ügyesebben próbál egyetlen szó kimondásával minél több kártyára utalni. A játék alapvetően egyszerű partyjátéknak mondható, mégis kifejezetten nagy mélységet tud rejteni a különböző asszociációs lehetőségein keresztül, és remek beszélgetéseket tud elindítani.

Carcassonne

Közkedvelt középkori tematikájú lapkalehelyezős játék. A résztvevők utakat, városokat, monostorokat és farmokat építenek a legtöbb pont megszerzésének reményében. A játék asztalképe kifejezetten szép és impozáns tud lenni, hiszen közösen építőnk egy szép nagy birodalmat a lapkákból. Családi szórakozásnak is kiváló, de a stratégiai mélységeket is meg lehet benne találni. A rajongók számára pedig itt is rengeteg kiegészítő elérhető. Igazi klasszikus, amit nem véletlenül ajánl a mesterséges intelligencia is.

Sushi Go!

Nagyon aranyos grafikával rendelkező sushi-készítő kártyajáték. Feladatot, hogy a többiekkel versenyezve minél értékesebb menüt állíts össze magadnak a különböző típusú sushi kártyák leválogatásával. A játékmenet kifejezetten könnyen érthető, gyors és pörgős. Ennek köszönhetően ez a cuki kis pakli nem csak sushi-fogyasztóknál kerül gyakran az asztalra.

Pandemic

Alighanem a legismertebb kooperatív társasjáték. Barátaiddal együtt kell dolgoznotok, hogy közösen megállítsátok egy igazi világjárvány kitörését. A játék gyors és átélhető játékmenete miatt nagy népszerűségnek örvend, a való élet járványai pedig talán még egy lökést adtak népszerűségének. A játék változatosságát a különböző karakterképességek adják, ezek miatt lesz minden alkalommal kicsit más az élmény. Az együttműködésen alapuló játékokkal való ismerkedés remek kezdőpontja, az AI szerint és szerintünk is.

Splendor

Az eddigi játékokhoz hasonlóan ez is egészen egyszerűen tanulható és vonzó asztalképű, kedvelt és ismert játék. Reneszánsz kereskedők bőrébe bújhatunk, akik drágakövek megvásárlásával igyekeznek a nemesek igényeit kielégíteni. A komponensei is szépek, és a kombinációs lehetőségek is kellőképpen jó döntéseket adnak a játékosok kezébe.

Kingdomino

A klasszikus dominó újragondolt, modernizált változata. A gyors családi játékban először eldöntjük ki melyik dominólapkát építheti be a birodalmába, majd igyekszünk azt a lehető legjobb helyre beilleszteni. A játék igazán remekül hozza el a 21. századhoz jobban illeszkedő dominó-élményt, így említése a mesterséges intelligencia által teljesen megérdemelt.