Dűne kibeszélő
Film

Megnéztük, imádjuk, ajánljuk – Dűne kibeszélő Brandon Hackett-tel

Azt hiszem, nem túlzunk, ha azt mondjuk, 2021 izgalmas év a fantasztikus zsánerek kedvelői számára. A tartaloméhségnek köszönhetően a streaming-szolgáltatók versengve adaptálják a jobbnál jobb műveket és végre képernyőt látnak olyan nagy klasszikusok is, mint a Dűne. Habár sok váltakozó sikerű adaptációt láthattunk, abban szerintem a legtöbb rajongó egyet ért, hogy Villeneuve Dűnéjére már nagyon vártunk.

Dűne kibeszélő

A Kritizátor szerkesztőségében igyekeztünk alaposan felkészülni a film érkezésére:

A mozi után még mindannyiunkban friss az élmény, de egy kicsit alámerültünk a Dűne univerzumába és tartottunk egy kibeszélőt, ahol igyekeztünk a film minden apró részletét újra górcső alá venni. Vendégünk volt Brandon Hackett, aki az egyik legsikeresebb magyar sci-fi író, mindemellett hatalmas Dűne rajongó is. Segítségével igyekeztünk átrágni magunkat a filmélményen, a színészi alakításokon, karakterábrázolásokon. Beszéltünk a film technikai megvalósításáról és a lehetséges folytatásról is.

Ha már megnézted a filmet, mindenképpen hallgass bele, nosztalgiázz velünk, de hegyezd a füled, mert biztos, hogy tudunk újat mondani. Ha esetleg úgy nézted meg, hogy nem olvastad a könyvet, érdemes pótolni, ebben a Gabo kiadó gyönyörű példányait ajánljuk, amit a videónkban is láthatsz.

Ha látni is szeretnél minket, itt megtudod nézni a kibeszélőnket:

Ha pedig inkább hallgatnád az adást, irány a Spotify: